Isnin, Jun 01, 2009

INDAHNYA MLM HPA YANG BERLANDASKAN SYARIAH

Apabila kita memperkatakan tentang dunia MLM, kita sebenarnya berbicara mengenai dunia perniagaan tanpa sempadan. Ibarat kita mengembara dalam sebuah padang pasir yang gersang tanpa haluan sempadan. Yang memisahkan hanyalah pusaran debu-debu pasir yang berterbangan.

Cantiknya MLM HPA kerana ia berlandaskan konsep SYARIAH. Konsep ini membawa erti bahawa kita perlu berniaga dalam suasana penuh MAHABBAH (Kasih Sayang), TULUS, TELUS dan IKHLAS ke arah satu tujuan untuk mencapai REDHA ILLAHI. Justeru dalam melebarkan jaringan dan rangkaian, tidak timbul had dan sempadan penajaan. Kita bebas menaja sesiapa sahaja, di mana sahaja tanpa mengira warna kulit dan apa jua fahaman perniagaan yang dianuti.

Sifat KETERBUKAAN ini akan memberi jalan dan laluan kepada kita untuk terus berjuang dan berjaya. Oleh yang demikian penganjuran program atas nama HPA tidak terhad kepada batas sempadan. Ia terbuka kepada sesiapa sahaja yang rajin berusaha dan nampak jalan dan medan yang terbentang luas di hadapan.

Natijahnya, Program PBC pada 06 dan 07 JUN 2009 di Kompleks Haji Kelana Jaya dan pada 27 dan 28 JUN 2009 di TS Hotel Scientex, Pasir Gudang merupakan medan luas untuk para pejuang HPA mengambil peluang untuk bersama menghadirkan seramai mungkin peserta. Sesungguhnya setiap program HPA yang dibuat atas nama ISLAM adalah terbuka kepada semua ahli. Tidak ada had dan tidak ada slogan "INI ORANG AKU, ITU ORANG KAMU", atau PROGRAM INI UNTUK ORANG AKU, ORANG KAMU TIDAK LAKU" sekiranya pemimpin faham dan sefaham akan makna sebenar sebuah perjuangan bersama HPA.

Jika sudah terukir sebagai pemimpin, tetapi masih lagi ada sifat KEAKUAN, bermakna anda termasuk dalam senarai pemimpin yang HPA "TERSILAP PILIH".....

Renung-renungkanlah.....................
Sekadar renungan.....PJM ISMAIL OTHMAN

Sumber dari blog KPU...

Tiada ulasan: